Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţi

Tatiana Molcean: ”Republica Moldova s-a angajat să asigure implementarea prevederilor Rezoluției 1325”

Tatiana Molcean: ”Republica Moldova s-a angajat să asigure implementarea prevederilor Rezoluției 1325”
13 septembrie, Viena - Republica Moldova s-a angajat să asigure implementarea prevederilor Rezoluției 1325  a Consiliului de Securitate al ONU privind femeile, pacea și securitatea prin multiple instrumente pe plan naţional, cele mai recente fiind Programul și Planul național de implementare a documentului pentru anii 2018-2021.

Declarația a fost făcută de secretarul de stat, Tatiana Molcean, la Conferinţa regională privind femeile, pacea şi securitatea, organizată de Reţeaua Globală de Femei Pacificatoare (Global Network of Women Peacebuilders (GNWP)) împreună cu Agenţia Austriacă de Dezvoltare (ADA), care se desfășoară la Viena în perioada 13 – 14 septembrie curent.

Tatiana Molcean a accentuat importanţa continuării eforturilor pentru promovarea participării femeilor în domeniul de securitate și apărare, în procesul de consolidare a păcii și în cadrul misiunilor de menținere a păcii, reducerea stereotipurilor legate de rolul femeilor în acest sector, precum şi consolidarea transparenţei în deciziile adoptate şi prevenirea și combaterea discriminării, hărțuirii sexuale și violenței în bază de gen din cadrul sectorului.

Evenimentul reuneşte oficiali de rang înalt din cadrul guvernelor ţărilor Parteneriatului Estic (PaE), precum Armenia, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina, inclusiv şi reprezentanţi ai societăţii civile şi organizaţiilor regionale relevante din Asia Centrală, Caucazul de Sud, Europa Centrală și de Est, UE, NATO și OSCE.

Convocarea liderilor urmăreşte scopul de partajare a experienţei, strategiilor și lecțiilor învățate în dezvoltarea și implementarea Planurilor Naţionale de Acţiuni în domeniu, în special implementarea Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind femeile, pacea și securitatea.
 

 

  Actualitate europeană

  • 11.11.2016

   How to refresh the EU's eastern policy

   Any major foreign policy or regional cooperation initiative usually passes through a life cycle: first, a solemn and promising launch; then, an active rise; and, finally, a period of … let’s call it maturity.

  • 30.03.2015

   Referitor la tranzitarea teritoriului României în baza unui Titlu de călătorie emis de Republica Moldova

   MAEIE informează cetăţenii moldoveni despre faptul că pentru traversarea frontierei şi tranzitarea teritoriului României spre Republica Moldova, în baza unui titlu de călătorie emis de misiunile diplomatice sau oficiile consulare al Republicii Moldova, este necesară deţinerea unei vize de tranzit românești, aplicată în document.  Portalul Uniunii Europene Consiliul Uniunii Europene Comisia Europeana Parlamentul European 2018 European Union

  Misiunea Uniunii Europene de Asistenţa la Frontieră horizon 2020