Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţi

Experienţa Republicii Moldova în implementarea Parteneriatelor de Mobilitate prezentată la Baku

Experienţa Republicii Moldova în implementarea Parteneriatelor de Mobilitate prezentată la Baku
14 mai, Baku - Lecțiile învățate în procesul de implementare a Parteneriatelor de Mobilitate de către ţara noastră, dar şi proiectele realizate cu suportul acestui instrument, au constituit subiectului prezentării secretarului de stat Daniela Morari la Conferința privind Parteneriatul de Mobilitate organizată de către Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor Migraționale (ICMPD), la Baku, Azerbaidjan.

Evenimentul a fost dedicat schimbului de experiențe și lecții învățate în procesul de implementare a Parteneriatelor de Mobilitate de către statele Parteneriatului Estic, care au un astfel de instrument de cooperare cu Uniunea Europeană: Republica Azerbaidjan, Republica Belarus, Georgia și Republica Moldova.

În prezentarea sa, Daniela Morari s-a referit la principalele elemente în dezvoltarea Parteneriatului de Mobilitate, acesta fiind unul din cele mai consistente Parteneriate cu UE, care cuprinde 110 proiecte implementate sau în curs de implementare, mecanismul de coordonare, lecții învățate și provocări, precum și prioritățile pentru perioada imediat următoare.

La eveniment au participat reprezentanți ai statelor membre UE, semnatare a Declarațiilor Parteneriatelor de Mobilitate, instituțiilor europene și instituțiilor naționale din statele respective. Delegația Republicii Moldova a inclus reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Biroului pentru Relații cu Diaspora, Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Republica Moldova (ODIMM).

 

 

  Actualitate europeană

  • 11.11.2016

   How to refresh the EU's eastern policy

   Any major foreign policy or regional cooperation initiative usually passes through a life cycle: first, a solemn and promising launch; then, an active rise; and, finally, a period of … let’s call it maturity.

  • 30.03.2015

   Referitor la tranzitarea teritoriului României în baza unui Titlu de călătorie emis de Republica Moldova

   MAEIE informează cetăţenii moldoveni despre faptul că pentru traversarea frontierei şi tranzitarea teritoriului României spre Republica Moldova, în baza unui titlu de călătorie emis de misiunile diplomatice sau oficiile consulare al Republicii Moldova, este necesară deţinerea unei vize de tranzit românești, aplicată în document.  Portalul Uniunii Europene Consiliul Uniunii Europene Comisia Europeana Parlamentul European 2018 European Union

  Misiunea Uniunii Europene de Asistenţa la Frontieră horizon 2020