Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţi

Delegaţia Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Marea Britanie în vizită la MAEIE

Delegaţia Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Marea Britanie în vizită la MAEIE

14 mai, Chişinău – Priorităţile politicii externe a Republicii Moldova, procesul de integrare europeană şi reintegrare a ţării, precum și subiecte de securitate regională au fost discutate în cadrul întrevederii secretarului de stat Tatiana Molcean cu un grup de masteranzi de la Colegiul Regal pentru Studii de Apărare din Marea Britanie.

În intervenția sa, secretarul de stat s-a referit la priorităţile politicii externe a Republicii Moldova, procesul de integrare europeană şi reintegrare a ţării, precum și la securitatea regională.

„Obiectivul numărul unu al Republicii Moldova este implementarea Acordului de Asociere cu UE şi atât Guvernul, cât şi Parlamentul de la Chişinău sunt ferm determinate să promoveze reformele necesare pentru a înainta în această direcţie. În ceea ce ţine de procesul de reintegrare a ţării, privim pozitiv progresele ce se atestă în dinamica reglementării conflictului transnistrean, prin prisma implementării înţelegerilor la care s-a ajuns în ultimele luni”, a relatat oficialul moldovean.

La rândul lor, membrii delegaţiei s-au interesat despre unele detalii ce ţin de evoluţiile în reglementarea problematicii transnistrene, progresele înregistrate în procesul de integrare europeană şi proiectele implementate cu suportul UE, precum şi cooperarea pe dimensiunea de securitate şi apărare comună.

Amintim că întrevederea se înscrie în şirul vizitelor de studiu în Republica Moldova, devenite deja tradiţionale, a persoanelor care îşi fac studiile post-universitare la instituţiile de studii strategice din alte ţări.

Delegaţia Colegiului include experţi civili si militari din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Regatul Arabiei Saudite, Oman, Statul Qatar, Pakistan, Bangladesh, Japonia, Republica Indonezia, Republica Federală Nigeria, Malaysia şi India.

 

 

  Actualitate europeană

  • 11.11.2016

   How to refresh the EU's eastern policy

   Any major foreign policy or regional cooperation initiative usually passes through a life cycle: first, a solemn and promising launch; then, an active rise; and, finally, a period of … let’s call it maturity.

  • 30.03.2015

   Referitor la tranzitarea teritoriului României în baza unui Titlu de călătorie emis de Republica Moldova

   MAEIE informează cetăţenii moldoveni despre faptul că pentru traversarea frontierei şi tranzitarea teritoriului României spre Republica Moldova, în baza unui titlu de călătorie emis de misiunile diplomatice sau oficiile consulare al Republicii Moldova, este necesară deţinerea unei vize de tranzit românești, aplicată în document.  Portalul Uniunii Europene Consiliul Uniunii Europene Comisia Europeana Parlamentul European 2018 European Union

  Misiunea Uniunii Europene de Asistenţa la Frontieră horizon 2020