Despre Moldova

This text will be replaced

Interviuri

Şeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă UE, Eugen Caras, invitatul emisiunii „Obiectiv Europa”

Impactul Acordului de Asociere RM-UE asupra evoluţiei ţării noastre va fi abordat de către jurnalistul Anatol Caciuc cu şeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, ambasadorul Eugen Caras, în cadrul emisiunii „Obiectiv Europa” din 6 decembrie, ora 12:30, la Radio Moldova şi on-line pe trm.md.

Oficialul se va referi și la alte aspecte ale cooperării ţării noastre cu Uniunea Europeană. „Republica Moldova îşi menţine statutul de lider în Parteneriatul Estic”, susține șeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă UE, Eugen Caras.

Amintim că, atât liderii politici de la Chișinău, cât și oficialii europeni au opinat că ratificarea Acordului de Asociere RM-UE de către Parlamentul European, pe 13 noiembrie 2014, a fost un argument de susţinere a Moldovei din partea UE. În discursurile lor din ziua ratificării, oficialii europeni au declarat că UE este un partener de încredere pentru țara noastră, în condițiile când Moldova se confruntă cu presiuni din exterior.

Ascultă interviul realizat de jurnalistul Anatol Caciuc cu ambasadorul Eugen Caras, în cadrul emisiunii „Obiectiv Europa”: Experienţa Integrării, sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 12:30, la Radio Moldova și on-line AICI.

Interviu complet aici:http://trm.md/ro/radio-moldova/seful-misiunii-republicii-moldova-pe-langa-ue-eugen-caras-invitatul-emisiunii-obiectiv-europa/

  Actualitate europeană

  • 11.11.2016

   How to refresh the EU's eastern policy

   Any major foreign policy or regional cooperation initiative usually passes through a life cycle: first, a solemn and promising launch; then, an active rise; and, finally, a period of … let’s call it maturity.

  • 30.03.2015

   Referitor la tranzitarea teritoriului României în baza unui Titlu de călătorie emis de Republica Moldova

   MAEIE informează cetăţenii moldoveni despre faptul că pentru traversarea frontierei şi tranzitarea teritoriului României spre Republica Moldova, în baza unui titlu de călătorie emis de misiunile diplomatice sau oficiile consulare al Republicii Moldova, este necesară deţinerea unei vize de tranzit românești, aplicată în document.  Portalul Uniunii Europene Consiliul Uniunii Europene Comisia Europeana Parlamentul European 2019 European Union

  Misiunea Uniunii Europene de Asistenţa la Frontieră horizon 2020