Despre Moldova

This text will be replaced

Actualități

Cea de-a cincea reuniune a Comitetului parlamentar de Asociere Republica Moldova –Uniunea Europeană

07.11.2017

În perioada 25-26 octombrie 2017, la Parlamentul European, a avut loc cea de-a cincea reuniune a Comitetului parlamentar de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Discuțiile membrilor Comitetului s-au concentrat pe progresele înregistrate de Republica Moldova în procesul de realizare a Planului naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană în perioada 2017–2019, valorificarea oportunităților oferite de Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător instituită cu Uniunea Europeană, precum și nivelul de realizare a reformei administrației publice, cooperarea în domeniul energiei și consolidarea sistemului bancar.

Reuniunea Comitetului a fost co-prezidată de Andi Cristea, membru al Parlamentului European, de pe o parte și, pe de altă parte, de Iurie Leancă, vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Șeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, Ambasadorul Eugen Caras, s-a referit la importanța implementării Programului de asociere RM-UE, realizării reformelor în domeniile cheie și a angajamentelor asumate prin Acordului de Asociere RM-UE, inclusiv în ceea ce privește comerțul și aspectele legate de comerț, precum și continuarea bunului dialogului în cadrul structurilor de cooperare interinstituțională RM-UE instituite în conformitate cu prevederile AA.

  Actualitate europeană

  • 11.11.2016

   How to refresh the EU's eastern policy

   Any major foreign policy or regional cooperation initiative usually passes through a life cycle: first, a solemn and promising launch; then, an active rise; and, finally, a period of … let’s call it maturity.

  • 30.03.2015

   Referitor la tranzitarea teritoriului României în baza unui Titlu de călătorie emis de Republica Moldova

   MAEIE informează cetăţenii moldoveni despre faptul că pentru traversarea frontierei şi tranzitarea teritoriului României spre Republica Moldova, în baza unui titlu de călătorie emis de misiunile diplomatice sau oficiile consulare al Republicii Moldova, este necesară deţinerea unei vize de tranzit românești, aplicată în document.  Portalul Uniunii Europene Consiliul Uniunii Europene Comisia Europeana Parlamentul European 2019 European Union

  Misiunea Uniunii Europene de Asistenţa la Frontieră horizon 2020