Despre Moldova

This text will be replaced

Actualități

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk

28.11.2016

Întrevederea Prim-ministrului Pavel Filip cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a vizat situația politică din Republica Moldova și prioritățile de reformă în contextul agendei europene.

Şeful Guvernului de la Chişinău a menţionat că autoritățile Republicii Moldova au reuşit să asigure stabilizarea situației. „Am revenit la un ritm normal în relațiile noastre cu UE. Este necesară și în continuare o maximă mobilizare pentru asigurarea implementării eficiente a Acordului de Asociere”, a menţionat Pavel Filip.

Accentuând în egală măsură importanța dialogului politic la nivel înalt, care se consolidează tot mai mult între Uniunea Europeană și Republica Moldova, Donald Tusk a apreciat rezultatele obținute de autorități în realizarea angajamentelor asumate și voința fermă de a atinge obiectivele stabilite. „Atât timp cât Republica Moldova rămâne interesată în promovarea reformelor, puteți conta pe susținerea mea personală și cea a instituțiilor europene”, a declarat Președintele Consiliului European.

Totodată, Prim-ministrul Pavel Filip l-a invitat pe Președintele Consiliului Euopean, Donald Tusk să efectueze o vizită în Republica Moldova la începutul anului viitor.

Galeria foto

  Actualitate europeană

  • 11.11.2016

   How to refresh the EU's eastern policy

   Any major foreign policy or regional cooperation initiative usually passes through a life cycle: first, a solemn and promising launch; then, an active rise; and, finally, a period of … let’s call it maturity.

  • 30.03.2015

   Referitor la tranzitarea teritoriului României în baza unui Titlu de călătorie emis de Republica Moldova

   MAEIE informează cetăţenii moldoveni despre faptul că pentru traversarea frontierei şi tranzitarea teritoriului României spre Republica Moldova, în baza unui titlu de călătorie emis de misiunile diplomatice sau oficiile consulare al Republicii Moldova, este necesară deţinerea unei vize de tranzit românești, aplicată în document.  Portalul Uniunii Europene Consiliul Uniunii Europene Comisia Europeana Parlamentul European 2019 European Union

  Misiunea Uniunii Europene de Asistenţa la Frontieră horizon 2020