Despre Moldova

This text will be replaced

Actualități

20.01.2016

Eugen Caras, Șeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, a participat miercuri, 20 ianuarie, la conferinţa cu genericul ”Spre un Parteneriat Estic 2.0: Discuții privind Revizuirea Politicii Europene de Vecinătate (PEV)”, organizată de Colegiul Europei (Bruges, Belgia).

La eveniment au luat parte reprezențanți ai Comisiei Europene, statelor Parteneriatului Estic, mediului academic și think-tank, precum și studenți ai Colegiului.

În intervenția sa, Ambasadorul Eugen Caras s-a referit la procesul de revizuire a PEV, cu accent pe viziunea Republicii Moldovei asupra recentei Comunicări a Comisiei cu privire Politica Europeană de Vecinătate. În acest context, o atenție deosebită a fost acordată agendei RM-UE și oportunităților oferite de implementarea Acordului de Asociere.

În marja participarii la acest eveniment, Ambasadorul Eugen Caras a avut o întrevedere cu dl Jorg Monar, rectorul Colegiului, ocazie cu care a fost pusa in evidenta importanța studiilor oferite studenților din Republica Moldova de către Colegiul Europei.

  Actualitate europeană

  • 11.11.2016

   How to refresh the EU's eastern policy

   Any major foreign policy or regional cooperation initiative usually passes through a life cycle: first, a solemn and promising launch; then, an active rise; and, finally, a period of … let’s call it maturity.

  • 30.03.2015

   Referitor la tranzitarea teritoriului României în baza unui Titlu de călătorie emis de Republica Moldova

   MAEIE informează cetăţenii moldoveni despre faptul că pentru traversarea frontierei şi tranzitarea teritoriului României spre Republica Moldova, în baza unui titlu de călătorie emis de misiunile diplomatice sau oficiile consulare al Republicii Moldova, este necesară deţinerea unei vize de tranzit românești, aplicată în document.  Portalul Uniunii Europene Consiliul Uniunii Europene Comisia Europeana Parlamentul European 2019 European Union

  Misiunea Uniunii Europene de Asistenţa la Frontieră horizon 2020