Despre Moldova

This text will be replaced

Actualități

25.11.2015

La 24 noiembrie 2015, la Bruxelles, a avut loc ceremonia oficială de semnare a documentului, prin care au au fost introduse o serie de amendamente la Memorandumul de Înțelegere trilateral între Republica Moldova, Comisia Europeană și Guvernul Ucrainei cu privire la Misiunea de asistență la frontieră între Republica Moldova și Ucraina (EUBAM). Din partea Republicii Moldova documentul a fost semnat de către Ambasadorul Eugen Caras, șeful Misiunii RM pe lângă Uniunea Europeană.

Amendamentele la Memorandumul de Înțelegere, semnat acum 10 ani, vizează ajustarea documentului la realitățile și necesitățile actuale ale ambelor tări, precum și la schimbările care s-au produs pe parcursul anilor în cadrul Uniunii Europene. Ambasadorul Eugen Caras a subliniat rolul important, care îi revine EUBAM ‎în consolidarea cooperării intre serviciile de frontieră ale Republicii Moldova și Ucrainei, acordarea de asistență tehnică și experiză, precum și contribuția Misiunii la procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

De asemenea, cu ocazia evenimentului, părțile au salutat prelungirea mandatului EUBAM pentru 24 de luni suplimentare.

http://ec.europa.eu/avservices/photo/photoByReportage.cfm?ref=029667&sitelang=fr

  Actualitate europeană

  • 11.11.2016

   How to refresh the EU's eastern policy

   Any major foreign policy or regional cooperation initiative usually passes through a life cycle: first, a solemn and promising launch; then, an active rise; and, finally, a period of … let’s call it maturity.

  • 30.03.2015

   Referitor la tranzitarea teritoriului României în baza unui Titlu de călătorie emis de Republica Moldova

   MAEIE informează cetăţenii moldoveni despre faptul că pentru traversarea frontierei şi tranzitarea teritoriului României spre Republica Moldova, în baza unui titlu de călătorie emis de misiunile diplomatice sau oficiile consulare al Republicii Moldova, este necesară deţinerea unei vize de tranzit românești, aplicată în document.  Portalul Uniunii Europene Consiliul Uniunii Europene Comisia Europeana Parlamentul European 2019 European Union

  Misiunea Uniunii Europene de Asistenţa la Frontieră horizon 2020